Naughty Students

Friday, October 28, 2011

why..why..why??? aku kurus sgt... :P

Holla.. hai.hai....
lately ni aku bercuti sakan kat rumah sampai Raya Haji nnt...
seronok...seronokkk..

actually esk dah kne balik kolej...
tp ape I kesah kan....
class dah habiss.. tinggal tgu exam je...
so tak mau balik lah...
rugi kot kne bayar tambang bus.. hahaha
sekarang musim aku kedekut...
sbb tinggal cukup2 makan je nih... hehehe

ok.ok.. actually bukan nak cter pasal cuti.. ke ape ke...
aku just nak share kepada u'll yg kurang vitamin
macam aku nih.. hahahah.

10 sebab yang mungkin korang boleh percaya....
kenapa kita (sebab aku pun join skli)
tergolong dalam golongan kurus-kurus nih...

1. Kurang Makanan

Untuk membolehkan badan anda menambah berat badan ataupun otot, anda perlu bekalkan kalorie surplus. Di sini, tenaga bekalan makanan perlu lebih daripada tenaga yang dibakar.

2. Senaman pemberat yang kurang berkualiti

Badab anda perlukan sebab untuk membesar - ia perlukan suatu catalyst. Senaman pemberat adalah catalyst yang wajip! Tetapi senaman pemberat semata2 tidak mencukupi. Ia perlukan senaman pemberat yang berkualiti!

3. Terlalu Aktif

Sekiranya anda kerap berlari marathon ataupun banyka amaklan senaman kardio, memang sukar untuk menambah berat badan. Jadi sekiranya anda ingin terus aktif dan menambah berat pada masa yang sama, anda perlu tingkatkan lagi pengambilan kalori dari makanan.

4. Takut penambahan berat lemak!

Semua inginkan penambahan berat yang bersih tanpa penambahan lemak. Tetapi itu sukar! Nasihat saya: tambah berat terlebih dahulu, nanti risau pasal lemak berlebihan.

5. Salah Pilih Senaman

Senaman jogging dan badminton tidak akan membantu anda tambah berat badan. Lupakan senaman kardio buat sementara dan beralih kepada senaman pemberat!

6. Tidak Konsisten

Sama seperti proses menurunkan berat bada, menambah berat badan bukanlah kursus jangka masa pendek. Jadi walaupun anda berjaya melalui 10 minggu bersama saya, tidak bermakna anda boleh lepas tangan! Ia perlukan komitmen sepanjang hayat!

7. Over-Training

Yang ini bukan mengenai kardio tetapi senaman beban. Ingat: setiap kali anda melakukan senaman pemberat pada mana2 otot, anda perlu rehatkan otot berkenaan selama 48-72 jam. Ini untuk membolehkan otot tersebut membaiki dan kuatkan diri.

8. Bergantung kepada Suplemen!

Ramai yang email saya mengakatkan mereka habiskan ratusan ringgit untuk weight gainer dan makanan tambahan yang lain. Tanpa, pemakanan asas dan senamam berkualiti, usaha anda memang sia2

9. Adakah Kekuatan anda Meningkat?

Satu-satu cara saya menilai tumbesaran badan adalah dengan rujukan kekuatan saya melakukan suatu senaman. Sekiranya saya makin kuat, ia adalah tanda otot tersebut telah membesar.

10. Tidak Cukup Protein

Protein adalah sumber tumbesaran otot. Tanpa bekalan protein yang mencukupi, otot tidak boleh membesar. Pastikan anda makan lebih kurang 2g protein untuk setiap kg berat badan anda. Nanti saya akan jelaskan dalam bab diet.

ok.. settle....

PERCAYA KE TAK TERPULANG OK....!!!!

kalau rase dirituh tergolong dalam golongan "kami-kami" nih...

jangan sedih ok.. patutnya u'll gembira..

gembira macam sy.. heheheh.

" SY KURUS SY OK " heheheh

Friday, October 14, 2011

Malam Santai Puisi :)

salam...
hai.hai...
malam ni kami semua
wajib hadir malam santai puisi ok...
mula nak lari-lari la jugak...
tut...tut.. dah keluar memo "WAJIB"
kena la seri-serikan muka juga....

actually takda apa sangat malam nih..
dah kata santai puisi...
so kerja kitorang dengar mereka-mereka...
bersajak dan berpuisi la kan...

sambil menyelam minum air la kan...
so sementara duk dengar dorg tunjuk bakat kat depan...
ktorg pulun tunjuk bakat sendiri la kat balakang.. hahahah
tadaaaaaaaaaaaa.......






hehehe.. ni abg adie.... our classmate...
kne panggil "abang adie"...
coz dia paling tua dalam class ktorg...
hebat gila main music ok....
sekali dengar terus boleh jatuh cinta nokkkk....
huhhhu.. ok daaaa :P

Monday, October 10, 2011

MC Pidato wokk... !!!! :)

Alhamdulillah :)
fuhh lega sungguh...
baru berapa detik je berlalu
"Pertandingan Pidato peringkat IPG Kampus Ipoh"

baru je abis Konsert 1MID datang pulak
pertandingan pidato...
tum tam..tum,.. tamm..
tetiba naik nama jadi MC kau... hahaha

actually bukan pandai pun aku nih...
bakat lansung la takda kot nak jadi MC nih
... hahaha cakap kosong boleh la.... :)

so nak tak nak jalan je la kan..
nanti orang kata aku tak buat kerja pulak...
fuh bahaya tang tu... baik aku pulun je...

ha... ni dia bukti-bukti story aku tuk hari ni....
daaaaaa :)

MC tak berapa nak MC la kan... hehehe :)

Peserta pertama pada hari ini.


Penjaga masa pun ada juga...
loceng ada value ok time nih....

AJK tertinggi bahagian PIDATO

pengumuman kelayakkan ke peringkat akhir :)

Thursday, October 6, 2011

Yahoooo...Our Concert already done.....!!!!!

Syukur alhamdulillah....
akhirnya konsert yang telah dirancang since Mac 2011
berjaya dilaksanakan semalam dengan jayanya
dan diluar jangkaan kami ahli-ahli unit G3 PISMP
IPG KAMPUS IPOH.


video

ok... video ni dibuat khas oleh KU kami bagi sem ni...
semperna peringatan kepada kami semua...
Bak kata mentor kami En. Mubin...
video ni ada value yang tersendiri..
hanya kami G3 yang merasainya....
sedihkan..kan..kan...

Malam Konsert 1 MID ini merupakan
penglibatan akhir bagi kami semua unit G3
bagi course minor..iaitu MUSIC...
lepas ni kena fokus untuk course major la pulak.. huhuhu.

so jom tgok gambar malam konsert 1MID semalam...
as a organizer so tak berapa banyak la gambar kami...
banyak gambar crew2 jer... heheh

semua yg terlibat untuk malam konsert tersebut...

Dewan konsert 1MID

Our lovely mentor : En. Mubin B. Md. Nor

Pengerusi Konsert 1MID.. : Saidi Zainal (Unit G3)

Opening konsert pimpinan En. Mubin


Koir from G3 members... :)

lagu sandarkan pada kenangan

lagu Nur Syahadah


Pengacara Konsert


our dancers... mmg awesome lah diorang nih..


last mestilah kena ada gambar sendiri hehehe :)