Naughty Students

Sunday, November 13, 2011

Good luck for final test... :)


Tak mau cerita panjang-panjang sebab masa mencemburui aku buat masa nih...
maklumlah esk 1st paper tuk sem 6 nih...
so good luck to all my lovely housemate n classmate (G3).

che
"
anis
"
cika
"
cikin
"
azah
"
buat habis baik ok. daa....

Friday, November 11, 2011

I love u so much !!!

oshhh... aku jatuh cinta lagi!!!!
tiap-tiap tahun aku mesti bercinta dengan dia...
bak kata "Siti Nurhaliza" versi BI tuh
"Falling in love" beb... haha..

berbunga-bunga n tebulat-bulat wooo mata aku bila
cerita bab nih...
mana taknya.. bahagia kot...
setiap hari.. setiap masa.. setiap detik teringat....
lebih-lebih lagi bila time dah nak dekat-dekat nih...
mesti bertambah-tambah teringat.. kekadang rasa 24 jam tu macam tak cukup pulak...
amboi over ek....(lempang lelaju nak??)

haha...
untung la weh kalau betul-betul bercinta
sampai tahap ni feeling aku.......(jgn perasan yer!!!)
tak dapek la den nak buat lagu nih... geli-geleman... huhuhu
masalahnya sekarang aku bukan bercinta dengan dia...dia...dan diaa...
tapi kena bercinta dengan tutttttt.......

"
"
"
"
"
"
"
"
"
tu dia BUKU!!!!!!!!!!

hahaha.. teruja kan... sangat teruja...
memang la aku suka membaca ( yeker??? )
tp bila free2 je la kan...
sekarang ni kene pulun beb....
hahaha next week exam....
tak baca nanti menangis kot aku dalam dewan exam tu..
so ucapan untuk diri sendiri...
chayok-chayok....
selamat mentelaah nadh!!!!!!
(untuk member2 yg exam juga dimana-mana anda berada)
ok daaaa....
I love u so muchhhh buku tercinta...

open book.. close facebook!!!!
(gangguan tebesar tuh... hahaha)




Tuesday, November 1, 2011

unforgettable place !!

salam.. hai....
this week duk umah jer...
jarang kot duk umah macam ni.. hehehe

emm.. bila duk umah banyak benda tak boleh nak buat sangat..
so decided cari tempat nak lepak
or konon-konon selesa tuk study la kan...
mana taknya.. if kat rumah mesti tertidur-tidur..
bukan setakat tuh.. macam-macam gangguan ada....
lagi-lagi bila banyak citer menarik kat TV tuh...
hahahaha...
(tu semua alasan semata-mata kan)

jalan-punya jalan... sampai la kat tempat nih....
bila melangkah je masuk.. peh macam-macam kenangan
naik serabut kat kepala nih...
ni yang tension nih...
tengok kiri.. tengok kanan semua nampak...
malas betul lah.....
tempat kat mana bermula..
tapi berakhir tempat lain kot..


"kisah dolu-dolu"
dah la aku suka duk belakang-belakang...
tengah layan perasaan...
tut-tut muncul... bahagia tau... time tu je la...
sekarang berangan je ok... hahaha...
gara-gara teringat semuanya....
entry "unfogettable place" ni...
pun muncul kot.. huhuhu...
dah la.. malas nak layan lagi...
jom sambung layan benda berfaedah kejap...
agak-agak tak leh nak masuk lagi ... balik umah la nampaknya... hhuhuu


GOOD LUCK NADH!!!



Friday, October 28, 2011

why..why..why??? aku kurus sgt... :P

Holla.. hai.hai....
lately ni aku bercuti sakan kat rumah sampai Raya Haji nnt...
seronok...seronokkk..

actually esk dah kne balik kolej...
tp ape I kesah kan....
class dah habiss.. tinggal tgu exam je...
so tak mau balik lah...
rugi kot kne bayar tambang bus.. hahaha
sekarang musim aku kedekut...
sbb tinggal cukup2 makan je nih... hehehe

ok.ok.. actually bukan nak cter pasal cuti.. ke ape ke...
aku just nak share kepada u'll yg kurang vitamin
macam aku nih.. hahahah.

10 sebab yang mungkin korang boleh percaya....
kenapa kita (sebab aku pun join skli)
tergolong dalam golongan kurus-kurus nih...

1. Kurang Makanan

Untuk membolehkan badan anda menambah berat badan ataupun otot, anda perlu bekalkan kalorie surplus. Di sini, tenaga bekalan makanan perlu lebih daripada tenaga yang dibakar.

2. Senaman pemberat yang kurang berkualiti

Badab anda perlukan sebab untuk membesar - ia perlukan suatu catalyst. Senaman pemberat adalah catalyst yang wajip! Tetapi senaman pemberat semata2 tidak mencukupi. Ia perlukan senaman pemberat yang berkualiti!

3. Terlalu Aktif

Sekiranya anda kerap berlari marathon ataupun banyka amaklan senaman kardio, memang sukar untuk menambah berat badan. Jadi sekiranya anda ingin terus aktif dan menambah berat pada masa yang sama, anda perlu tingkatkan lagi pengambilan kalori dari makanan.

4. Takut penambahan berat lemak!

Semua inginkan penambahan berat yang bersih tanpa penambahan lemak. Tetapi itu sukar! Nasihat saya: tambah berat terlebih dahulu, nanti risau pasal lemak berlebihan.

5. Salah Pilih Senaman

Senaman jogging dan badminton tidak akan membantu anda tambah berat badan. Lupakan senaman kardio buat sementara dan beralih kepada senaman pemberat!

6. Tidak Konsisten

Sama seperti proses menurunkan berat bada, menambah berat badan bukanlah kursus jangka masa pendek. Jadi walaupun anda berjaya melalui 10 minggu bersama saya, tidak bermakna anda boleh lepas tangan! Ia perlukan komitmen sepanjang hayat!

7. Over-Training

Yang ini bukan mengenai kardio tetapi senaman beban. Ingat: setiap kali anda melakukan senaman pemberat pada mana2 otot, anda perlu rehatkan otot berkenaan selama 48-72 jam. Ini untuk membolehkan otot tersebut membaiki dan kuatkan diri.

8. Bergantung kepada Suplemen!

Ramai yang email saya mengakatkan mereka habiskan ratusan ringgit untuk weight gainer dan makanan tambahan yang lain. Tanpa, pemakanan asas dan senamam berkualiti, usaha anda memang sia2

9. Adakah Kekuatan anda Meningkat?

Satu-satu cara saya menilai tumbesaran badan adalah dengan rujukan kekuatan saya melakukan suatu senaman. Sekiranya saya makin kuat, ia adalah tanda otot tersebut telah membesar.

10. Tidak Cukup Protein

Protein adalah sumber tumbesaran otot. Tanpa bekalan protein yang mencukupi, otot tidak boleh membesar. Pastikan anda makan lebih kurang 2g protein untuk setiap kg berat badan anda. Nanti saya akan jelaskan dalam bab diet.

ok.. settle....

PERCAYA KE TAK TERPULANG OK....!!!!

kalau rase dirituh tergolong dalam golongan "kami-kami" nih...

jangan sedih ok.. patutnya u'll gembira..

gembira macam sy.. heheheh.

" SY KURUS SY OK " heheheh

Friday, October 14, 2011

Malam Santai Puisi :)

salam...
hai.hai...
malam ni kami semua
wajib hadir malam santai puisi ok...
mula nak lari-lari la jugak...
tut...tut.. dah keluar memo "WAJIB"
kena la seri-serikan muka juga....

actually takda apa sangat malam nih..
dah kata santai puisi...
so kerja kitorang dengar mereka-mereka...
bersajak dan berpuisi la kan...

sambil menyelam minum air la kan...
so sementara duk dengar dorg tunjuk bakat kat depan...
ktorg pulun tunjuk bakat sendiri la kat balakang.. hahahah
tadaaaaaaaaaaaa.......






hehehe.. ni abg adie.... our classmate...
kne panggil "abang adie"...
coz dia paling tua dalam class ktorg...
hebat gila main music ok....
sekali dengar terus boleh jatuh cinta nokkkk....
huhhhu.. ok daaaa :P

Monday, October 10, 2011

MC Pidato wokk... !!!! :)

Alhamdulillah :)
fuhh lega sungguh...
baru berapa detik je berlalu
"Pertandingan Pidato peringkat IPG Kampus Ipoh"

baru je abis Konsert 1MID datang pulak
pertandingan pidato...
tum tam..tum,.. tamm..
tetiba naik nama jadi MC kau... hahaha

actually bukan pandai pun aku nih...
bakat lansung la takda kot nak jadi MC nih
... hahaha cakap kosong boleh la.... :)

so nak tak nak jalan je la kan..
nanti orang kata aku tak buat kerja pulak...
fuh bahaya tang tu... baik aku pulun je...

ha... ni dia bukti-bukti story aku tuk hari ni....
daaaaaa :)

MC tak berapa nak MC la kan... hehehe :)

Peserta pertama pada hari ini.


Penjaga masa pun ada juga...
loceng ada value ok time nih....

AJK tertinggi bahagian PIDATO

pengumuman kelayakkan ke peringkat akhir :)

Thursday, October 6, 2011

Yahoooo...Our Concert already done.....!!!!!

Syukur alhamdulillah....
akhirnya konsert yang telah dirancang since Mac 2011
berjaya dilaksanakan semalam dengan jayanya
dan diluar jangkaan kami ahli-ahli unit G3 PISMP
IPG KAMPUS IPOH.


video

ok... video ni dibuat khas oleh KU kami bagi sem ni...
semperna peringatan kepada kami semua...
Bak kata mentor kami En. Mubin...
video ni ada value yang tersendiri..
hanya kami G3 yang merasainya....
sedihkan..kan..kan...

Malam Konsert 1 MID ini merupakan
penglibatan akhir bagi kami semua unit G3
bagi course minor..iaitu MUSIC...
lepas ni kena fokus untuk course major la pulak.. huhuhu.

so jom tgok gambar malam konsert 1MID semalam...
as a organizer so tak berapa banyak la gambar kami...
banyak gambar crew2 jer... heheh

semua yg terlibat untuk malam konsert tersebut...

Dewan konsert 1MID

Our lovely mentor : En. Mubin B. Md. Nor

Pengerusi Konsert 1MID.. : Saidi Zainal (Unit G3)

Opening konsert pimpinan En. Mubin


Koir from G3 members... :)

lagu sandarkan pada kenangan

lagu Nur Syahadah


Pengacara Konsert


our dancers... mmg awesome lah diorang nih..


last mestilah kena ada gambar sendiri hehehe :)





Wednesday, September 28, 2011

Jom gegarkan Konsert KAMI!!!

hai semua...
malam Rabu next week free tak.... ???
5 October 2011
8.oo malam
free la...free la...hehe
bukan ape.... just nak promote nih....
our class anjurkan satu KONSERT ORKESTRA...
so sesiapa yang berminat nak tgok meh la datang.

PAS MASUK dah mula dijual.. tak mahal pun RM 10 jer...
so bagi mereka yang jauh-jauh tu..
jgn risau macam mana nak dapatkan PAS MASUK
sebab malam konsert tu pun anda still boleh dapatkannya...
datang kat IPG KAMPUS IPOH jer...
orang-orang area IPOH anda amat lah digalakkan..
coz korang-korang ni dekat je....

so jangan tunggu lama-lama yer....
nak tau lebih lanjut just tinggalkan kesan kat blog ni yer...
datang...jangan tak datang.....
kedatangan anda amatlah dialu-alukan.. :)



Wednesday, September 7, 2011

still mood raya lagi... "selamat hari raya semua"

cikgu-cikgu di rumah no.2 tu :)
tak perlu cerita panjang-panjang..
tengok gambar je la yer....






Wednesday, August 24, 2011

Berbuka @ Lan's Catering :)

hai.hai...seronok yer semalam...
even hujan, perancangan tetap diteruskan...

decide nak berbuka kat luar dengan cikgu-cikgu sekolah...
maklumlah dah abis kena observe..
macam-macam nak buat...:)
pilih punya pilih...
last-last decide berbuka di Lan's Catering @ D'Polo
Ipoh yer kengkawan....

walaupun hujan ribut kami redah jer... :)
makan punya hal kan..... lalalal
so sampai-sampai agak takut la kan ingat takda tempat dah.. :(
maklumlah tak book awal2..
buat muka tak tau pape masuk jer...
akhirnya dapat juga... :)

ok tinggal bape minit je lagi nak buka...
apa lagi ktorg pulun la amik makanan ok...
banyak kot... nafsu puasa la katakan...nak tau ape benda ktorg makan semalam.
TADAA.................

makanan kampung ye..
memang sesuai sangat la kan..
kena dengan selera kami 4 orang hehehe

hahaha..
tengok la muka teruja aku n cikgu sharmila...
tu pun still tamak lagi...
nak pergi amik kuih-kuih pulak...
tah abis ke tak tu...:)

che & kak jannah (guru pembimbing praktikum)

tekejut kan...
semua benda yang ktorg amik tadi semua habis....
lepas makan nasi... pergi la solat dulu tenangkan perut...
lepas tu je... pergi tambah lagi makanan..
hahaha... makan kerang la, kuih la, buah la...
last-last tak larat nak jalan... hehehe

b4 balik.. sempat lagi suruh orang amik kan gambar...
muka puas hati...
serius makan kat sini berbaloi dan sedap...
lain kali boleh datang lagi....
nak ajak housemate pula la ...
ok daaaa....

Tuesday, August 16, 2011

Aku diarahkan mencari si DIA yg bekerjaya haha!!! :P

salam.. ..
hahaha.. ada citer best ......
pada minggu yang tak berapa nak best nih....
ok 1stly mst kne cter pasal perkembangan aku kat sekolah la kan..

minggu ni pg sekolah sorang-sorang coz member MC.
takziah untuk dia atas pemergin nenek & atuk ye semalam....
(al-fatihah)

so start from yesterday... aku pg sekolah sendiri :(
tak pe.. tu name yer bendikari.... :)

ok story tuk hari ni...
class aku dari pagi sampai rehat...
bila jer loceng rehat bunyi....
memang aku sangat-sangat gembira la kan....
penat juga duk jerit-jerit kat class hardcore tadi hehehe...

sedang-sedang syok on9... geng cikgu-cikgu senior nih bergossip ...
aku betul-betul kat tengah-tengah ni.. hahaha...

Topik pilihan :
MACAM MANA KORANG JUMPE WIFE or HUSBAND KORANG B4 KAWIN...

walawess... aku yang duk tengah-tengah nih.... kena la senyap je kan....
mulut kena kunci telinga je kena pasang...
nanti kalau bersuara dicop gatal pulak..
hahahaha.... tak mau..tak mau...

abis story kisah hidup masing-masing...
macam-macam kot.. syok juga dengar...
kelakar-kelakar pun ada juga...

tuttt..tuttt tengah layang cter dorg... aku pulak yang kena fire....
lalalala...
padahal tak cakap pape pun :)

pesanan khas untuk CIKGU NADIA daripada cikgu lelaki dan perempuan,
bukan daripada MAPA aku yer.. hahaha :

NADIA NANTI CARI SI DIA TU YG DAH BERKEJAYA TAU!!!!
CINTA TU TAKDA PAPE PUN!!!!
SEBELUM KAWIN MEMANG LA BEST BERCINTA!!!!!
DAH KAWIN NAK MAKAN APA KALAU SEMUA TAKDA!!!!

hahaha....aku hanya mampu senyum je lah...
sebelum ape-ape terbocor baik aku angguk-angguk n geleng-geleng je k...

Si Victim.. hehehe :P



Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa semua...

salam... hai semua...
sebelum merepek pepanjang hari ni...
nadh nak mengucapkan SELAMAT BERPUASA la semua...
memandangkan hari ni hari pertama kita semua berpuasa...

ok yang best yer..
hari ni hari 1st nadh berpuasa sebagai seorang pendidik...
walaupun tengah jeles sebab ada member2 yang cuti...
tapi perjuangan harus diteruskan..
(sumpah ayat poyo)..

puasa-puasa jugak...
mood kene la ceria jugak...
pejam celik pejam celik...
tak sedar pun nak buka..
so relax...
buktinya aku cool je hari nih.. siap boleh main dengan burung tau..
burung tuh boleh makan-makan pulak time duk main-main nih...
hushhh tak menghormati lansung kan,,,,
hehehe.


heheh... tinggal lagi sebulan je mengajar...
abis mengajar je terus raya...
yahooo....
pape pun puasa dulu yer semua....
yang tak puasa tuh.... udah-udahlah buat dosa...
cepat-cepat beramal.... :)
setahun hanya sekali je Ramadhan menjelang...
so hargailah bulan ramadhan ini dan manfaatkannya sebaik mungkin...
SELAMAT BERPUASA SEMUA...

mood : ceria selalu.. :)

Thursday, July 28, 2011

setelah sekian lame.....

hollaaaa.....
fuhhh... rase ye agak lama dah tak mencemarkan
jejari runcing ku kat blog kesayangan nih...
cian sungguh.. terbiar je kan...
maklumlah bz dengan praktikum skrg....

actually banyak kali nak post entry baru...
tapi takda masa la kan..
mana tak yer.. hari2 kene ngajar sekarang nih...
bukan macam dulu2 tuh.. free jer....
tgok je laptop boleh post macam-macam...
loo nih sorry la ... tak tertype lansung....

heheh...
bukan nak cerita ape pun...
just nak share2 minggu praktikum ni jer....
dah 2x kene observe untuk subjek minor..
n hari ni baru sekali untuk subjek major....

mood : terumbang-ambinglah kan....
faham-faham la kan.. orang baru belajar.... :)
ok tu ja nak citer.. nak masuk class dah... daadaaaa.....

Monday, July 11, 2011

ada kala suka dan duka menjadi 1.

dalam sekelip mata sesuatu yang tidak disangka-sangka itu
menerpa diri kita...
kegembiraan ,, suka,, bahagia,,,
direntap sekelip mata...
bukan dipinta.. dan sama sekali bukan untuk menidakkannya..
ini semua ketentuan daripadaNYA.

kita perlu berusaha...
walau sehebat mana pun dugaan itu...
kita perlu tabah dan redha...
jangan sesekali cuba menyalahi sesuatu yang terjadi...

jadikan ianya satu panduan...
dan cari jalan untuk mengatasinya..
walaupun air mata sering membasahi pipi kita....
aku memohon petunjuk dan pertolongan daripadamu
ya ALLAH...


Thursday, July 7, 2011

2nd Practicum part 1

salam.. hai semua...
ok this week aku start practicum yg ke-2...
ceteka-ceteka apa nama sekolah aku kali ni...

SEK. KEB. PASUKAN POLIS HUTAN..
ha ni la sekolah ke-2 aku...
actually takda apa2 nak buat minggu ni....
serius la aku ckp... ada banyak perbezaan antara
sek 1st practicum akudengan sekolah ni...
aku try cuba adapt kan diri aku kat sekolah ni sebaik mungkin...
even banyak benda yang tak dapat nak diceritakan kat sini..

memadangkan aku tak da benda nak buat..
dah masuk hari nih pun aku still tak dapat class
so aku duk merayap je la kat sekolah nih..
untuk tinjau2 n tunggu time nak balik jer...



ha.. mmg kerja aku jenjalan je kan kat sekolah nih...
semua tempat aku snap picture..
mane tak yer dah habis bosan aku duk merayap jer...
takda yang menarik sangat la nak diceritakan
berkaitan keberadaan aku kat sekolah nih...
so.. doakan aku tabah menjalani
practicum ke-2 ni ye kengkawan semua....
daaaaa...

mood : sgt2 membosankan jiwa dan raga..... :P

Wednesday, July 6, 2011

Memohon keberkatanMU..

tahun ni merupakan tahun dugaan bagi kami sekeluarga.
setelah satu peristiwa berlaku... berlaku lagi satu peristiwa baru...
berikanlah kami sekeluarga kekuatan ya ALLAH..
hanya padaMu ku meminta dan memohon...

pelbagai rintangan yang perlu aku lalui...
memandangkan aku sedang menjalani proses praktikal 2...
aku tidak mempunyai kesempatan untuk bertemu keluarga..
walaupun jarak kami tidaklah terlalu jauh...
tp untuk pulang ke rumah masih tidak kesampaian...

ya ALLAH permudahkan la segala perjalanan hidupku....praktikal ku...
kembalikanlah kesempurnaan dan keceriaan dalam keluargaku..
peliharalah kedua ibu bapaku....dah berikanlah kesihatan yang baik untuk mereka berdua
permudahkan lah segala perancangan mereka pada tahun ini...AMIN..

mood : sedih



Monday, June 27, 2011

Story time. O_o (Bersyukur)

salam.. hai...
hari ni class macam biasa jer...
8.00am to 4.30 pm..
menguap-menguap juga la dalam class hari ni...
coz after rehat i'm alone yer...
partner dah balik umah coz sakit gigi....

(model tak berbayar... igt boleh lawan (LISA Rrrr) la konon.. hehehe)

pagi2 agak elok jer...
sebab duk pokpet-pokpet n aku...
siap buat gitu-gini lagi tuh... tak caye ker...
ha tu atas tuu la part time job ktorg time dalam class hehehe
tgah syok2...tetiba gigi dia tersentap....
so tinggal lah aku seorang diri...
(bunyi macam sedih kan.. tp i'm ok hahaha)

class petang mcm biasa...
mula-mula ok jer...
tut2 ada news baru...
jantung dupdap-dupdapp
rasa macam first day nak pi dewan exam...
nak buat macam mane...
benda dah memang-memang terpampang..
mana boleh nak ubah kan...
so i'm good n i'm ok...
aku bersyukur dan aku rasa usahaku diberkati olehNYA.
hehehe

ok nak p tdo.... esk still ada class...
daaaaa......

Sunday, June 26, 2011

a day (10am to 10 pm)

after one week start new sem...dah rasa macam-macam tau...
biasa la boring, malas semua bercampur2 ok....
so decide pergi merayap la kan....
start 10 am until 10 pm ok baru balik yer kengkawan
tak der hala tuju.. just ikut rentak kaki jer..
actually dah tak tau nak pergi mana kat Ipoh ni...
balik-balik tempat yang sama..
mana tak yer dah 4 tahun ok kat sini.. heheheh

1st pergi jusco makan-makan kat mcd...
perut dah kenyang .. apa lagi layan movie la pulak kan....



opsss... cter kungfu panda ni dah berkurun...
dah takda pun kat panggung nih...
ktorg possing2 jer la....
biasalah girls... (muka senyum-senyum)
actually ktorg tengok cter SUPER 8.
boleh tahan la kan....
sampai satu panggung boleh dengar suara aku menjerit..
(malu ok....selamat tak penuh panggung tuh)

ok.. after tgok movie ingat nak terus balik....
tut-tut lalu depan MBI penuh dengan uniform biru ok...
ada polis yer kengkawan..
ingatkan ada rusuhan ke apa..
nak la tengok juga kan... tak pernah rasa...
rupanya program polis
"SEHARI BERSAMA RAKYAT"
...coi.. hehe
tp takpa berpeluang jugak ktorg tgok..
padahal lagi 1/2 jam majlispenutupan...

badan still tak penat lagi...
tapi kaki dah lenguh... boleh tercabut kot..
tp nak buat macam mane bila rasa malas nak balik
so jalan punya jalan...
jumpa signbord
TAMAN DR.
(ktorg senyum-senyum time ni)
dah selalu lalu tapi tak pernah singgah pun...
so hari ni la ktorg singgah... :)





cantik kot view TAMAN DR ni...
besar jugak kawasan yer...
sampai tak larat nak jalan...
so lepas dah semput berjalan
cari jalan balik la pulak heheh..
tak kan nak bermalam kat sini pulak kan...
story hari ni dah abis...
ok daaaaa