Naughty Students

Saturday, November 20, 2010

cerita kawin lagi!!!!

ok setelah aku selidiki semua kengkawan aku punyer blog..
lately ni semuA talking2 abOUt "KAWIN'
siap ader eja dalam jawi gituh... "Kaf Ha Wau Ya Nun"

macam mane la aku nak cakap kat dorg.. udah2 la tuh.....
jgn penink2 time cuti nih.. sebab aku punyer story mmg2 ditentang oleh
keluarga.... hahahah.. (mane aci macam tuh)

just abang aku jer yg bagi green light....
etu pun time aku tyer dalam kete.....
aku bg banayk pilihan... semua dia tak suke sampailah cerita pasal org jauh
terkeluar.. hehehe....(bg tau yg dia kenal dulu... ape org kate slow2 beb)..

situasi 1 : di meja makan setelah satu hari aku kelaparan dalam bus balik ke kajang..

mak : hari ni ko adik balik n sape??? (bunyi mcm pelik tak.... setahu aku mak aku tau aku dah lame putus dgn org yg rajin jemput n antar aku tuh)

adek : eh balik sendiri lah... nape ????? (soklan yg mmg dah tau jawapan yer) hahah

mak : tak der ape saje tanyer.. kot2 "DIA" amik adek....

adek : mesti lah tak.... emmm mak.....
(yes aku nak start tayer nih even aku dgn MSB (B) tuh tak tau hujung pangkal lagi.... saje jer la kan nak tyer mak.. sebab mamat tuh org jauh....

mak : ape yer??? adek dah ader kawan baru ker.. mak tgok adik macam tak kesah lansung jer kat "DIA"...
(balik2 dia tuh.. ape la yang bagus sgt dia tu kat mata mak aku....) peh tension betul.. balik2 name dia gak mak aku sebut....

adek : hahaha.. mula bercerita ...
ader sorg ni mak.. tp dia bukan belaja same n adik.. dia dah abis belajar...
dia keje sekarang ....dia org kedah... jauh tak mak???
(peh dalam nada senafas aku cerita kat mak aku... penat kot... sambil tangan bermain nasi di pinggan...dengan muka yang relax sagt...)
hahah ayt novel beb.....(sumpah poyo).

mak : dah la adek.. tak payah cari jauh2... bkn yer tahu ati budi dia...
sape kenalkan tuh??? mak rase adik cari yang dekat2 jer... skrg time balaja...
blaja dulu.. tak payah pikir benda nih.... lame2 nnt ader lah tuh..

adek : ha????
sgt2 tak meyangka yer mak aku akan kate begitu
aku belum pun cakap dia keje ape....
ktorg kenal kat mane...
berapa umur dia..... tut..tut.. mak aku terus bangun pegi solat magrib....
(monolog dalaman di meja makan... tp jagan risau nasi dalam pinggan tetap abis..
siap bertambah2 lagi tuh....)

so dah tau kan conclusion yer ape.... tp aku relax jer.... lame2 nnt mak aku mst paham... hehehehe..... (tak tahan kan ayat aku yg pasrah nih)

p/s : kepada semua kengkawan yang ader niat untuk berkawih tuh.... jgn cerita kat aku.... nnt aku teruja jugak... tak pasal2 aku duduk semeja lagi n mak aku kang...

4 comments:

  1. ah ko....
    mtg2 mak ko mcm berminat....
    ko boleh sokong mak aku...
    please la....
    mmg kne tgu aku abis blajo la nampak yer....
    aku tgu kad ko....(muke sedih + pilu)

    ReplyDelete
  2. gelak r korg....
    aku nak buat lagu mane.....
    tak der rezeki di hujung 2010 nih...
    tgu next year la pulak...

    ReplyDelete